HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort de bezea cu frisca proaspata si fructe proaspete

  • Eduard Nedelcu
  • October 9, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Bezea:

  • 250g zahar,
  • 50 amidon alimentar,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 6 galbenusuri.

Crema:

  • 300ml smantana,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 300g frisca.

Ornat:

  • 700g fructe asortate (capsuni, kiwi, mandarine, cirese, struguri),
  • zahar pudra,
  • frunze de menta.

Mod de preparare:

Bezea. Cuptorul se incalzeste la 100 grade. Se amesteca zaharul impreuna cu amidonul si praful de copt. Se bat albusurile. Se adauga zaharul cu amidon si se bate pana ce compozitia incepe sa straluceasca si se ridica pe lingura. Doua treimi din compozitia de bezea se introduc in spritul prevazut cu forma de stea de mare. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza o spirala mare de bezea. Apoi se spiteaza restul de bezea de jur imprejurul primei spirale. Blatul se da la cuptor timp de 4-5 ore.  Usa cuptorului se pastreaza intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Crema. Se amesteca smantana cu zahar pudra pana ce capata o structura asemanatoare cu frisca. Separat, se bate frisca si se inglobeaza in compozitia de smantana.

Finisare. Se spala si se curata fructele. Se taie felii, jumatati sau bucati, in functie de marime. Blatul de bezea se aseaza pe un platou si se spriteaza pe el compozitia de frisca. Se incepe cu un inel de jur imprejurul blatului si pe urma se spriteaza in mijloc si deasupra. Se aseaza apoi bucatile de fructe, decorativ; se pot adauga frunze de menta si praf de copt.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Bauturi

Suc de soc

  • Eduard Nedelcu
  • October 8, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Bauturi

Visinata

  • Eduard Nedelcu
  • October 9, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.