Ingrediente (pentru 6 portii):
- 1 lingura ulei,
- 450g carnati de porc de buna calitate,
- 1 ceapa tocata marunt,
- 1 catel usturoi zdrobit,
- 3 ardei (1 galben, 1 rosu, 1 verde) curatati de seminte si taiati felii,
- 1 lingura salvie proaspat tocata,
- 2 lingurite boia de ardei dulce,
- 400g tomate din conserva scurse si taiate marunt,
- 1 lingurita zahar,
- 300ml concentrat vegetal,
- 2 linguri pasta de tomate.
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti carnatii 5 minute, pana s-au rumenit. Scoateti din tigaie si puneti deoparte. Caliti ceapa 3-4 minute, pana s-au inmuiat. Adaugati usturoiul si ardeiul caliti inca 3-4 minute. Adaugati trei sferturi din salvie si toate ingredientele care au ramas. Aduceti la punctul de fierbere, reduceti focul si fierbeti mocnit, fara capac, timp de 15 minute. Taiati carnatii in felii. Adaugati-i la sosul de tomate si fierbeti inca 10 minute. Presarati pentru decor restul de salvie. Serviti fierbinte cu paine crocanta sau paste fainoase.