Sarmalute in foi verzi

Share Button

Ingrediente:

  • carne (100 g),
  • orez (30 g),
  • foi de vita (10-12),
  • ulei (15 g),
  • marar (),
  • zeama de lamaie (1 lingurita),
  • sare,
  • iaurt (1 lingura),
  • ceapa fiarta (1/2),
  • cimbru.

Mod de preparare:

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se spala, se curata si se oparesc. Se imparte apoi carnea in foile oparite, se formeaza sarmalele si se aseaza intr-o craticioara cu cimbrul si mararul. Se acopera cu apa calda si se fierb acoperite, la foc incet. In timpul fierberii se adauga borsul fiert separat, cu care se continua fierberea pina cind sint bine patrunse in interior. Daca se acresc cu zeama de lamiie, aceasta se adauga la urma.

Servire:

Se servesc cu iaurt.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.