HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Sarmalute de orez in foi de varza

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 2,5 kg varza,
  • 100 g ceapa,
  • 200 g rosii,
  • 200 g orez,
  • boia,
  • ardei gras,
  • 200 g ulei,
  • 50 g stafide,
  • 200 g bulion,
  • 2 g piper,
  • sare,
  • bors sau zeama de varza.

Mod de preparare:

Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se lasa sa se prajeasca putin. Se stinge cu bulion (jumatate din cantitatea prevazuta) si cu zeama de oase sau apa fierbinte, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca, se adauga piper si sare dupa gust si dupa ce a dat in fiert se da la cuptor, unde se lasa 20 min. Separat se rumeneste in ulei restul de ceapa, se stinge cu restul de bulion si cu apa, adaugandu-se boia si ardei gras. Se pune apoi si varza tocata si se lasa sa fiarba in clocote mici. Se scoate dupa 20 min. orezul din cuptor, se adauga stafidele, se amesteca si se formeaza sarmalele cu foile de varza alese mai inainte. Se aranjeaza pe fundul unei cratite un rand de varza tocata, apoi de jur imprejur un rand de sarmale, iar la mijloc si deasupra un rand de varza tocata. Se acopera cu un strat de rosii taiate felii. La nevoie se umple cu apa sau cu zeama de varza. Dupa ce au dat in fiert, se pune cratita cu sarmale in cuptor, unde se lasa sa fiarba pana cand este gata varza. Daca se foloseste varza dulce, in loc de apa se umple cu zeama de varza sau cu bors, sau se acreste cu bulion de rosii.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Mincare de vinete

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Telina cu smintina

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.