HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Sarlota cu ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • October 12, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Pentru biscuit:

  • 3 oua,
  • 90g zahar pudra,
  • 75g faina,
  • 1 lingura de lichior sau sirop de portocale,
  • 15g unt,
  • 1 praf de sare.

Pentru garnitura:

  • 100g ciocolata neagra (amaruie),
  • 200g ciocolata cu lapte,
  • 100g unt,
  • 80g zahar pudra,
  • 4 oua,
  • 200ml frisca,
  • 4g gelatina,
  • 50ml rom.

Mod de preparare:

Preparati biscuitii: separati albusurile de galbenusuri si pe acestea din urma amestecati-le cu zaharul si siropul de portocale, folosind un mixer electric. Dupa circa 5 minute, incorporati faina. Bateti albusurile spuma, punand si un praf de sare. Varsati peste ele dintr-o data compozitia galbenusuri-zahar-faina si amestecati usor. Acest amestec se toarna intr-o seringa pentru spritat sau intr-o punga de plastic care are un colt taiat. Pe o tava acoperita cu hartie cerata unsa cu unt, puneti cu spritul biscuiti de 8-9cm lungime., lasand intre ei un spatiu suficient. Se pun la copt, 10-12 minute, in cuptorul deja incalzit. Dupa ce s-au racit bine, dezlipiti-i de pe hartie. Topiti la bain-marie ciocolata neagra, 100g ciocolata cu lapte si untul. Separat, amestecati 4 galbenusuri cu 80g zahar pudra, pana ce compozitia se albeste. Incorporati ciocolata topita, apoi gelatina dizolvata in apa rece, scursa si topita in romul fierbinte. Continuati sa amestecati, pana ce compozitia se raceste complet. Bateti albusurile spuma, amestecati-le cu frisca rece si incorporati succesiv in compozitia cu ciocolata. Tapetati o cratita cu biscuiti si turnati crema. Lasati-o la frigider minim 6 ore. Inainte de a servi, rasturnati sarlota pe un platou si decorati-o cu ciocolata cu lapte rasa.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari reci

Rulouri de vinete cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • October 11, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Garnituri

Muraturi marocane

  • Eduard Nedelcu
  • October 13, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.