HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Rulada martipan

  • Eduard Nedelcu
  • April 28, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 250 g nuci macinate,
  • 180 g zahar,
  • 30 g cacao,
  • 50 l rom,
  • un ou,
  • vanilie.

Crema:

  • 150 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri fierte,
  • un galbenus crud,
  • 100 g stafide,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate, cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca, apoi se scurg si se pun intr-un castron; se zdrobesc cu furculita cind sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea se adauga zaharul, galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat amestecindu-se bine. Se ia jumatate din compozitie si pe o foaie de nailon presarata cu nuca macinata i se da forma de dreptunghi, foaia nu trebuie sa, depaseasca 2-3 mm. Dupa care se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de nailon, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatatea din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Pricomigdale

  • Eduard Nedelcu
  • April 27, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Salam de biscuiti

  • Eduard Nedelcu
  • April 28, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.