Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 2 rinichi de vaca mai mari sau 3 potriviti,
- 2 lingurite de vegeta sau 2 pachetele de bulion de vita,
- 2 castraveti fragezi mai mari,
- 1 buchetel tarhon,
- 1 buchet de patrunjel cret (hasmatuchi),
- 250g maioneza acrisoara.
Mod de preparare:
Taiati cu un cutit ascutit partea alba a rinichiului, apoi lasati-l 20 de minute in apa cu otet. Se clateste bine sub jet de apa si se lasa sa fiarba inca 10 minute dupa ce apa a dat in clocot. Se ia de pe foc, se pune vegeta sau pechetelele de bulion si se lasa sa se raceasca de la sine, apoi se scurge. Se taie foarte fin tarhonul si patrunjelul si se amesteca cu maioneza. Cu ajutorul unei lingurite speciale, castravetii curatati de coaja sa taie sub forma de mici sfere. Pentru a servi, transati rinichiul in felii potrivite, asezati-le pe un platou si inconjurati-le cu bilute de castravete. Sosul se poate pune intr-un castronel separat. Puteti servi alaturi si salata verde.