HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajituri cu ciocolata si fulgi de migdale

  • Eduard Nedelcu
  • December 1, 2012
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 portii):

Blat:

  • 150 g faina alba
  • 120 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri cacao pudra
  • 1 esenta rom
  • 1 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata neagra pentru menaj
  • 150 g zahar pudra
  • 50 unt
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 100 g migdale
  • 100 ml sirop de zahar sau de fructe

Pentru a prepara blatul se bat galbenusurile cu zaharul cu ajutorul unui mixer la viteza mare. Se adauga pe rand faina, cacao si praful de copt, apoi uleiul, laptele si esenta si se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizaeza. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Intre timp se prepara crema de ciocolata: Se rupe tableta de ciocolata amaruie in bucati cat mai mici care se topesc la bain Marie. Intr-un bol se amesteca separat restul ingredientelor pentru crema si se bat cu un tel pana se omogenizeaza. Ciocolata se ia de pe foc si se raceste, dupa care se adauga peste compozitia din bol, amestecandu-se pentru a se incorpora.

Blatul se insiropeaza dupa ce s-a racit complet si se intinde deasupra crema de ciocolata. Se presara peste prajitura fulgii de migdale si se tine la frigider peste noapte. A doua zi se taie bucatele.

Pofta buna!

 

 

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Bulete de branza frantuzesti

  • Eduard Nedelcu
  • December 1, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Aperitive

Piftie din aripi de curcan

  • Eduard Nedelcu
  • December 1, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.