Ingrediente (pentru 24 de bucati):
- 1 borcan (720 ml.) compot de agrise pt. diabetici,
- 150 g. unt,
- 50 g. indulcitor pentru diabetici,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- 4 oua,
- 100 ml. lapte,
- 300 g. de faina,
- 1 lingurita de praf de copt,
- 70 g. de migdale taiate felii,
- margarina pentru ungerea tavii,
- 6 g. de zahar pudra,
- frisca pentru ornat.
Mod de preparare:
Se freaca bine untul cu indulcitorul si cu esenta de vanilie. Se adauga treptat ouale. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga la aluat. Se amesteca bine pana obtineti un aluat uniform. Se toarna intr-o tava (35×40 cm) unsa in prealabil cu margarina. Se aseaza agrisele peste aluat si se introduce tava la cuptor. Se coace circa 35 de minute. Dupa ce au trecut cca. 15 minute din timpul de coacere, presara si feliile de migdale peste prajitura. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se presara zahar pudra peste prajitura. Se poate servi cu sau fara frisca.