HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura cu prune

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • 190g unt,
  • 175g zahar tos,
  • 3 oua, batute,
  • 1 portocala, coaja rasa si sucul,
  • 200g faina,
  • un praf de copt, stins cu putin suc de lamaie,
  • 450g prune, curatate de samburi si taiate felii,
  • 1 lingura zahar,
  • 25g alune, prajite si taiate pe jumatate.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 5 / 190°C. Ungeti cu grasime si tapetati cu faina o forma rotunda cu diametrul de 20cm si baza detasabila. Frecati 175g de unt cu 175g zahar, timp de 15 minute. Incorporati treptat ouale, coaja si sucul de portocala. Incorporati 175g faina si praful de copt. Turnati compozitia in forma, neteziti suprafata si aranjati prunele deasupra. Din restul de unt, 25g faina si o lingura de zahar, faceti un aluat pe care il radeti deasupra prunelor. Presarati alunele. Coaceti timp de 1 ora, pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata. Daca este necesar, spre sfarsitul perioadei de coacere acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi scoateti pe un gratar metalic. Serviti prajitura calda ori rece, cu frisca sau cu iaurt.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Rulouri cu branza de vaci

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura cu struguri

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.