Ingrediente (pentru 8 portii):
- 190g unt,
- 175g zahar tos,
- 3 oua, batute,
- 1 portocala, coaja rasa si sucul,
- 200g faina,
- un praf de copt, stins cu putin suc de lamaie,
- 450g prune, curatate de samburi si taiate felii,
- 1 lingura zahar,
- 25g alune, prajite si taiate pe jumatate.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 5 / 190°C. Ungeti cu grasime si tapetati cu faina o forma rotunda cu diametrul de 20cm si baza detasabila. Frecati 175g de unt cu 175g zahar, timp de 15 minute. Incorporati treptat ouale, coaja si sucul de portocala. Incorporati 175g faina si praful de copt. Turnati compozitia in forma, neteziti suprafata si aranjati prunele deasupra. Din restul de unt, 25g faina si o lingura de zahar, faceti un aluat pe care il radeti deasupra prunelor. Presarati alunele. Coaceti timp de 1 ora, pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata. Daca este necesar, spre sfarsitul perioadei de coacere acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi scoateti pe un gratar metalic. Serviti prajitura calda ori rece, cu frisca sau cu iaurt.