Ingrediente:
- 15 linguri de faina alba,
- un pachet de margarina,
- un ou,
- 3 linguri de zahar,
- 1-2 kg mere si scortisoara,
- 3 linguri de smantana.
Mod de preparare:
Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana si 1/3 din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina si 2/3 din margarina. Acest amestec intinde-l pe foaia pe care ai pregatit-o si ruleaza. Se obtine un sul, care se invarte in forma de melc care se taie in 2 bucati pe diametru. Din fiecare bucata obtinuta se intinde cate o foaie, dupa marimea tavii in care se coace. Se aseaza prima foaie in tava cu ajutorul sucitorului se pun peste ea merele taiate rondele subtiri asa crude cum sunt fara casuta de samburi, zaharul si scortisoara. Se aseaza apoi a doua foaie, se prind bine cele 2 foi intre ele pe margine, strangandu-le cu degetele, pentru a nu iesi siropul si se inteapa cu furculita. Se pune prajitura la cuptor 30-40 min. si e gata. In loc de mere se poate umple cu carne sau ciuperci.