HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8-10 persoane):

  • 2 1/2 cesti faina,
  • o lingurita praf de copt,
  • o ceasca zahar tos fin,
  • 250 ml iaurt,
  • 250 ml lapte,
  • 2 oua batute usor.

Pentru sirop:

  • 1/4 ceasca zahar tos fin,
  • 200 ml apa,
  • coaja unei lamai taiata fasii subtiri,
  • 4 linguri zeama de lamaie.

Pentru garnisit:

  • fasii de coaja de lamaie si frisca batuta.

Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul la 180ºC. Se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili), de 23 cm diametru, si se tapeteaza cu hartie pentru copt, unsa si ea cu ulei sau cu unt. Se amesteca faina, praful de copt si zaharul cu laptele si ouale – mai intai cu mana, apoi doua minute cu mixerul, la viteza minima – si la urma, inca cinci minute, la viteza maxima. Se toarna compozitia in forma si se coace aproximativ o ora. (Se incearca daca e coapta cu un ac sau cu un pai.) Se toarna imediat peste ea jumatate din siropul de lamaie, se lasa sa se odihneasca 10 minute si se serveste cu restul de sirop, garnisita cu coaja de lamaie si cu frisca batuta. Pentru siropul de lamaie: se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se tin pe foc mic, amestecand intruna, pana ce se topeste zaharul. Fara sa fiarba! Se lasa siropul sa se ingroase si, inainte de a-l turna peste prajitura, se scoate din el coaja de lamaie taiata fasii, cu care se garniseste ulterior.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Sufleu de branza

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa-crema de castraveti cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.