Ingrediente (16 portii):
- 175g unt,
- 250g zahar,
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
- 3 oua 120g faina,
- 100g fulgi de cocos,
- 2 lingurite praf de copt,
- 50ml lichior sau lapte de cocos,
- 300g mure,
- 2 nectarine,
- 10 foi de gelatina alba,
- 400g branza de vaci,
- 150g iaurt de vanilie,
- 200ml crema de whisky,
- 400ml frisca.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175 de grade. Amestecati untul cu 175g zahar si coaja de lamaie. Adaugati pe rand ouale, amestecand la fiecare ou cate 2 minute. Amestecati faina cu fulgii de cocos si praful de copt si adaugati-le la compozitia de unt si ou. Adaugati lichiorul sau laptele de cocos. Turnati aluatul intr-o tava rotunda (diametru 24 cm), imbracata cu hartie de copt. Dati la cuptor pentru cca. 30 minute, apoi lasati-l sa se raceasca. Alegeti murele si spalati-le. Taiati nectarinele opariti-le, scoateti coaja si samburii si taiati-le in felii. Puneti gelatina la inmuiat. Amestecati branza de vaci cu iaurt, 75g zahar si crema de whisky. Dizolvati gelatina si adaugati-o peste crema. Dati-o apoi la rece pentru 30 minute. Bateti frisca si incorporati-o in crema. Puneti un inel de tort in jurul blatului si intindeti crema in mod egal. Presarati fructele si dati-o 2 ore la rece. Ornati cu menta si pudrati cu zahar.