HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Placintele bunicii

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 kg de faina,
  • 40 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • apa calduta sau lapte.

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei se face loc si se pune drojdia dizolvata in apa sau
lapte cald (cca 150 ml) si o lingurita de zahar. Se presara deasupra drojdiei un strat foarte fin
de faina, se acopera castronul si se lasa o jumatate de ora la caldura. Apoi se framanta un
aluat potrivit, adaugandu-se treptat uleiul si apa sau lapte, daca e nevoie. Cand aluatul se
desprinde usor de pe maini si de pe vas, si cand apar basici in aluat, acesta este gata. Se
acopera cu un prosop incalzit si se pune la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Planseta pe
care se va intinde aluatul nu trebuie pudrata cu faina, ci unsa cu ulei. In acest fel, se lucreaza
mai usor, mai repede si aluatul nu se prinde de maini. Dupa ce aluatul a dospit, se ia o bucata
(cam cat un pumn) si se intinde o foaie cat se poate de subtire. Foaia trebuie sa fie in forma
de patrat. In centru se pune umplutura (de post, de carne, varza, branza etc.) si se
impacheteaza ca un plic, adunand colturile aluatului in mijloc si presand usor pentru lipirea
acestora. Se intinde usor cu sucitorul si apoi se prajeste placinta intr-o tigaie cu ulei bine
incins.
Umplutura de post: 500 g cartofi fierti in coaja se curata si se dau prin masina de tocat. Se
amesteca cu 2 cepe prajite in ulei, cu piper mult si sare. Se mai adauga si seminte de chimen.
Placinta cu cartofi se serveste impreuna cu suc proaspat de rosii. E buna si la bere sau vin.
Cand nu e post, placintele se pot umple cu branza de burduf, cu telemea desarata amestecata
cu cozi de ceapa verde, marar si loboda. Se pot umple si cu varza acra, calita, si atunci se
servesc calde, cu smantana.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Placinta Dobrogeana

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Aluat frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce sunt dulciurile
Vezi Postarea
  • 7 min
  • Dulciuri

Ce sunt dulciurile?

  • Eduard Nedelcu
  • May 30, 2023
Cele mai bune merdenele congelate cu brânză
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Dulciuri

Cele mai bune merdenele congelate cu brânză

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2021
Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Blog
  • Dulciuri

Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?

  • Eduard Nedelcu
  • July 14, 2020
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de prune si struguri cu sos de vin

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tiramisu din piscoturi “Savoiardi Balocco”

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Papanasi oltenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Budinca din macaroane cu branza de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Dulciuri

Aluat frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.