Placinte de legume cu sos de rosii

Share Button

Ingrediente (pentru 12 bucati):

  • 2 cartofi mijlocii curatati,
  • 1 morcov curatat,
  • 2 dovlecei,
  • 1 tulpina mica de praz,
  • 2 linguri faina,
  • ulei – pentru prajit.

Pentru sos:

  • 1-2 linguri ulei,
  • 1 ceapa mica taiata marunt,
  • 1/2 ceasca busuioc verde taiat fasii,
  • boia.

Mod de preparare:

Se dau pe razatoare cartofii, morcovul si dovleceii, se storc bine de tot intre palme si pe urma se amesteca cu prazul taiat rondele subtiri. Se incorporeaza faina si se framanta usor. Se toarna uleiul intr-o tigaie (uleiul sa nu depaseasca 5 mm inaltime) si se pune la incins. Se ia 1/4 de ceasca de compozitie si se formeaza o placinta rotunda cu diametrul de 10 cm. Se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte si se continua asa pana ce se termina compozitia. Placintele rumenite se servesc fierbinti, cu sos de rosii. Pentru sos se incinge uleiul si se calesc ceapa, uleiul si boiaua circa 3 minute la foc potrivit. Se adauga rosiile, se face focul mai mic si se fierb, incet, 10 minute, amestecand din timp in timp. La sfarsit se incorporeaza busuiocul taiat fasii.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.