Placinta vegetariana cu varza

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 1 pachet cu aluat de pizza (circa 250 g),
  • 150 g ceapa,
  • 30 g unt,
  • piper,
  • sare,
  • 300 g varza acra tocata,
  • 400 g smantana,
  • 3 oua,
  • 1/2 lingurita chimen,
  • un praf de nucsoara.

Mod de preparare:

Prelucrati aluatul conform indicatiilor de pe ambalaj. Intindeti-l cu sucitorul astfel incat sa iasa ceva mai mare decat o forma rotunda de copt (diametrul 26 cm). Intindeti-l apoi in forma unsa cu unt, ridicandu-i marginile in sus circa 4 cm. Curatati cepele si tocati-le. Caliti-le in untul incins 5 minute. Adaugati varza acra stoarsa de zeama si lasati-o si pe ea sa se caleasca putin. Dati tigaia deoparte. Bateti bine ouale cu smantana (sa fie groasa). Amestecati-le cu varza. Sarati si piperati puternic, adaugati chimenul si praful de nucsoara. Turnati compozitia peste aluatul din forma. Bagati placinta in cuptorul incins dinainte, pe treapta a doua. Lasati sa se coaca 45 de minute. (Pentru decor, puteti pune cateva felii de ardei deasupra.)

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.