HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Placinta Dobrogeana

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:
Coca:

  • 600 g faina,
  • 100 g ulei,
  • 2 oua,
  • 1 lingura otet,
  • ½ lingurita sare,
  • apa circa 200 g cat cuprinde faina,
  • 200 g margarina sau unt

Umplutura:

  • 500-600 g branza de vaci bine scursa,
  • 3-4 oua,
  • 100-150 g zahar,
  • 100-150 g smantana,
  • 40 g gris,
  • razatura de la o lamaie si sare dupa gust

Mod de preparare:
Umplutura
Branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale,
zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura
jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se
mai sareaza umplutura.
Coca
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul,
sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca
nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste
fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca
coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai
intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara
sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste
aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea
intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. L a urma se apasa foile
petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite
se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si
vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se
coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede,
deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.
Servirea:
Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20
minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la
masa, astfel se racesc.
Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau
ceapa verde condimentata

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tarta cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Placintele bunicii

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce sunt dulciurile
Vezi Postarea
  • 7 min
  • Dulciuri

Ce sunt dulciurile?

  • Eduard Nedelcu
  • May 30, 2023
Cele mai bune merdenele congelate cu brânză
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Dulciuri

Cele mai bune merdenele congelate cu brânză

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2021
Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Blog
  • Dulciuri

Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?

  • Eduard Nedelcu
  • July 14, 2020
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de prune si struguri cu sos de vin

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tiramisu din piscoturi “Savoiardi Balocco”

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Papanasi oltenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Budinca din macaroane cu branza de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Dulciuri

Aluat frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.