HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Placinta din aluat dospit cu crema de smantana

  • Eduard Nedelcu
  • April 23, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Aluatul:

  • 350 g faina,
  • 150 g zahar,
  • 100 ml lapte,
  • un ou,
  • 20 g drojdie,
  • un virf de lingurita sare,
  • coaja de lamiie.

Fructe:

  • 1 kg prune, visine, caise, mere sau piersici,
  • 50 g gris sau pesmet,
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata sau un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina cind se lichefiaza, apoi se adauga untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea, coaja de lamiie si, la urma, faina. Aluatul se amesteca cu lingura, apoi se framinta cu mina 5-6 minute si se lasa sa creasca pina cind isi dubleaza volumul; dupa aceea, se intinde in foaie, potrivita pentru o tava mare de cca 26/44 cm. Ca sa se ridice mai usor de pe masa, aluatul se intinde in foaie de cca 1 cm grosime, se presara cu putina grasime si i se aduc laturile mai inguste una peste alta , ca si cum s-ar impaturi in trei. Apoi, se introduc palmele, de o parte si de alta, sub aluat care, astfel, se ridica si se asaza exact la mijlocul tavii, pe latime; se indreapta laturile care au fost indoite si foaia se itinde cu mina, ca sa acopere toata tava. Foaia se presara cu o lingura cu virf de gris si apoi se asaza fructele curatate si amestecate cu grisul sau pesmetul. Crema cu smintina se desarta peste fructe, in mai multe gramezi, care, apoi, se niveleaza cu lopatica din plastic. Tava se introduce in cuptorul dinainte incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30-40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, focul, se reduce, ca sa nu se rumeneasca crema prea mult. Dupa ce s-a racit in tava, placinta se pudreaza cu zahar cu vanilie si se taie in bucati.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Placinta cu mere in tava mare

  • Eduard Nedelcu
  • April 23, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie

  • Eduard Nedelcu
  • April 24, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.