Placinta cu varza

Ingrediente:

1 kg de foi de placinta sau circa 20 de foi de grosime medie, 1 kg de ciulama cu varza sau 1 kg de fasole fiarta, sau 1 kg de spanac oparit sau alt tip de verdeata oparit, ulei sau grasime de porc dupa gust.

In primul rand se pregateste umplutura pentru placinta. Aceasta este fie ciulama cu varza, fie fasole fiarta, fie spanac oparit si taiat marunt, fie alt tip de verdeata oparita si taiata marunt. Se are grija ca umplutura sa fie sarata si condimentata dupa gust. Se impart foile de placinta in cinci parti egale. Se va folosi o tava rotunda cu un diametru de 10-15 cm si inalta de 5-6 cm. Se unge tava cu untura si se pune prima foaie de placinta pe fundul ei. Se unge cu untura si se pune cea de a doua foaie – se repeta procedeul cu cea de a treia si cea de a patra foaie. Se pune in tava o patrime din amestecul de umplutura. Deasupra se pun urmatoarele patru foi de placinta avand grija ca intodeauna intre ele sa se aplice untura sau ulei. Mai departe se alterneaza straturile de umplutura cu cele de foi. Se are grija ca ultimul strat sa fie unul din foi de placinta. Se baga la cuptor. Este gata atunci cand foile au o culoare maronie deschisa. Se serveste calda cu lapte batut, lapte prins, iaurt si branza.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.