HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Placinta cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • April 22, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Preparare: cca. 50 minute
Racire: cca. 60 minute
Coacere: cca. 40 minute
cca. 360 kcal/portie

Ingrediente (pentru cca. 12 persoane):

Pentru blat:

  • 150 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 300 g faina,
  • 1 galbenus,
  • 3 linguri suc de lamaie.

Pentru crema:

  • 400 ml lapte,
  • 50 g zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • 50 g amidon,
  • 2 lamai intregi si mari.

Pentru bezea:

  • 5 albusuri de ou,
  • 100 g zahar,
  • 50 g zahar pudra.

Forma pentru torturi: 28 cm.

Mod de preparare:

Blatul:

Taiati untul rece in cubulete si amestecati-l cu zaharul, faina, galbenusul si zeama de lamaie; framantati bine. Puneti coca astfel obtinuta intr-o folie de aluminiu si puneti-o la frigider pentru cca. 60 de minute. Incalziti cuptorul la 180°C si intindeti coca in forma. Partea de sus trebuie sa acopere marginea formei. Intepati coca de cateva ori cu o furculita. Puneti forma in cuptor pentru 25 – 30 de minute.

Crema:

Intre timp, amestecati la foc mic,laptele cu zaharul si lasati-l sa fiarba molcom. Amestecati galbenusurile, amidonul si 2 linguri din laptele cu zahar. Adaugati acest amestec peste laptele cu zahar si lasati-l sa dea cateva clocote. Spalati lamaile cu apa fierbinte, dati-le pe razatoare si apoi stoarceti-le bine. Adaugati peste crema de lapte coaja rasa si sucul celor 2 lamai, amestecati si lasati apoi crema sa se raceasca putin.

Bezeaua:

Bateti bine albusurile de ou. Adaugati putin cate putin zaharul si bateti in continuare. Adaugati zaharul pudra. Amestecati 1/3 din bezea cu crema de lamaie calduta.

Finisare:

Adaugati peste blatul scos din cuptor,crema de lamaie si bezea, care trebuie sa fie calda si neteziti bine crema; adaugati si restul de bezea. Puteti sa-i dati diverse forme cu ajutorul unei linguri. Introduceti placinta astfel obtinuta in cuptorul incins la 180°C si lasati la copt cca. 10 minute. Eventual, o mai puteti lasa in cuptor pana ce bezeaua devine auriu-maronie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Piersici cu crema

  • Eduard Nedelcu
  • April 21, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Placinta "Corina"

  • Eduard Nedelcu
  • April 22, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.