Placinta cu carne de miel

kurtmann.ro
Share Button
  • 600 g carne de miel
  • 400 g faina
  • 4 oua, 100 g unt, 50 ml ulei
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 100 ml vin alb sec, sare, piper

Ceapa se toaca marunt si se inabusa, la foc mic, in ulei cu putina apa, apoi se adauga carnea tocata. Dupa ce s-a calit carnea, se toarna vinul si se condimenteaza, lasandu-se sa mai fiarba inabusit un sfert de ora. Cand se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata si se amesteca, lasandu-se sa se raceasca. Din faina, oua si sare se prepara un aluat, care se imparte in doua foi mai groase. Se unge o tava cu unt, inclusiv pe margini, se asterne o foaie, care se unge si ea cu unt, apoi se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie. Se unge deasupra cu unt, dupa care se coace o jumatate de ora in cuptorul incins, la foc moderat. Se serveste cu ceapa verde sau ridichi.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.