Pasca din aluat de cozonac cu crema de branza

Ingrediente:

  • 750gr. branza de vaci,
  • 100gr. unt,
  • 200ml smantana groasa,
  • 50gr. gris,
  • 30g faina,
  • 200g zahar,
  • 5 oua,
  • ½ lingurita de sare,
  • 50-100g stafide,
  • 30ml rom,
  • coaja de lamaie.

Mod de preparare:

Branza se omogenizeaza ca o crema, cu galbenusurile, adaugandu-se untul moale, smantana, sarea, grisul, faina, coaja de lamaie, stafidele betivite in rom. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul ramas batandu-se spuma in continuare, pana cand se intareste din nou, apoi se desarta peste branza, amestecand usor cu telul prin rasturnarea lor dar nu prea mult. Intr-o cratita de 3l ( sau  tava smaltuita mai mica cu marginea mai inalta) sau 2 forme rotunde(cratite de 11/2Kg) unse cu unt sau margarina solida, se pune o foaie de aluat de cozonac cu grosimea de 2cm. Pe margine se aseaza o cununa impletita din 4 suluri cu grosimea  unui creion sau 2 suluri cu grosimea de 2 creioane se impletesc si se preseaza pe pereti cratitei. Se aseaza branza in mijloc si se face un gratar din suluri de aluat de 5-6 mm grosime, asezate la o distanta de 3cm. Deasupra se ung cu un ou pentru aspect.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.