HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare macedoneana

Paine de Paste

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

700 g de faina, 1/2 unt topit, 4 linguri de zahar, 1/2 lingura de ulei, 2 linguri sare, 250 ml lapte cald, 4 pachetele de drojdie, 2 oua batute pentru glazura, 12 oua batute, susan.

Se pregateste tava pentru copt si se unge cu unt. Ea poate fi patrata sau rotunda dar neaparat adanca deoarece aluatul va creste. Se pregateste drojdia conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pune faina pe planseta si se face o gaura la mijloc in care se adauga sarea, zaharul, o parte din laptele deja incalzit si se framanta cu mana. Se adauga untul, uleiul si continuam sa framantam presarand cu faina. Adaugam drojdia si cele 12 oua batute si continuam sa framantam adaugand si restul de lapte si faina. Aluatul trebuie sa fie ceva mai moale. Se mai framanta aluatul inca 15 minute fara a mai adauga faina. Pe planseta se poate pune ulei in cazul in care se lipeste aluatul. Aluatul se pune intr-un vas deja uns cu unt, se acopera si se lasa sa stea la cald 3 ore. Se mai framanta o data si se mai lasa 1 ora la cald dupa se mai pune odata pe planseta. Se imparte dupa necesitate. Se fac impletituri, flori sau rondele care la randul lor se orneaza cu oua de pasti vopsite. Se mai lasa 30 de minute la dospit, se glazureaza cu cele doua oua batute. Inainte de a o pune la copt se presara cu susan dupa dorinta si se pune la cuptor. Se coace la 300 de grade Celsius circa 1 ora pana cand se rumeneste. Daca se rumeneste prea mult se va acoperi tava cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute pentru a nu se arde.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare macedoneana

Salata Sopsca

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare macedoneana

Tarator

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Toba de curcan

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Carnati de curcan

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Mancare macedoneana

Cucle

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Mancare macedoneana

Iepure impanat cu usturoi in caciulita si afumatura

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Mate de curcan umplute cu ficat

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Morcovi umpluti cu carnati

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Praz umplut

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Usturoi pisat

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.