Ingrediente:
- 4 oua fierte,
- 6 felii foarte subtiri de jambon (sunca de Praga, sunca presata),
- 2 rosii mici,
- 4 masline verzi fara samburi,
- 3 linguri de maioneza,
- 1 lingura de mustar,
- sare,
- piper,
- curry.
Mod de preparare:
Taiati rosiile pe jumatate si scoateti semintele. Una dintre ele se taie in cubulete iar cealalta jumatate in felii. De asemenea, taiati maslinele in feliute sau rondele. Fierbeti ouale tari (circa 9 minute). Dupa ce s-au racit, curatati-le coaja, taiati-le pe jumatate si scoateti cu grija galbenusul. Intr-un castron, amestecati maioneza, mustarul, otetul, un varf de sare, piper si curry (daca nu va place prea condimentat, puteti renunta la curry). Incorporati galbenusurile si amestecati pentru a obtine o compozitie omogena. Pastrati doua felii de sunca, iar celelalte taiati-le in doua, pe lungime. Plisati-le si asezati-le pe jumatatile de oua, iar restul cavitatii umpleti-l cu compozitia de mai sus. Decorati cu cubulete de rosii si rondele de masline. Asezati ouale umplute pe un platou. Decorati cu acele 2 felii de sunca, aranjate in forma de trandafir, si cu rondele de rosii. Acoperiti platoul cu o folie protectoare si lasati-l la frigider cel putin o ora.