Muschi de vita cu mar si stafide

Ingrediente:

  • 1kg muschi de vita,
  • 2 pahare de vin alb,
  • 2 linguri otet de mere,
  • 1 ceapa,
  • 2 morcovi,
  • 1 mar acru,
  • 1 lingurita cimbru uscat,
  • 150g stafide,
  • 5 linguri miere de albine,
  • 100ml tuica de caise,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 3 cuisoare,
  • 1 nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se ia muschiul si sa-l stropesti cu vin si cu otet, sa-l presari cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara, toate acestea subtire pisate si lasa-l apoi sa stea asa o ora. Apoi frige-l in tipsie ori pe frigere, la foc mare, dar numai pe jumatate, ca sa ramana cam crud. Aduna mustul ce va cura din el si pune-l intr-o oala cu doua felingene (cani) de zeama de carne, cu vinul ramas, cu otetul de mere. Pune acolo si niste stafide, o ceapa prajita in unt, 2 morcovi tocati marunt, 1 mar taiat felii subtiri si cimbru. Unge apoi mude vita luat din frigare cu miere peste tot, stropeste-l cu vutca de caise ori narazma (portocale) si da-I foc. Cand se rumeneste putin si incepe sa sfaraie, stinge focul si pune muschiul in oala cu sosul si fierbe-l cam 30 minute. Scoate-l apoi pe platou si strecoara peste el sosul tot, dupa ce l-ai fiert pana s-a ingrosat. Taie-l in bucati numai cand il dai la masa.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.