Musaca cu orez si crusta de cascaval

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

  • 2 vinete mari,
  • 1 lingurita sare,
  • 750 g rosii,
  • 1/3 ceasca ulei de masline,
  • 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti),
  • 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm,
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm,
  • 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm,
  • sare,
  • piper,
  • 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 ceasca apa,
  • 1 ceasca suc de rosii,
  • 1/2 ceasca orez cu bobul lung.

Pentru cuvertura:

  • 3 oua,
  • 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana),
  • 2 lingurite mustar cu hrean,
  • 1 ceasca de cascaval ras,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180º. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4. Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc. Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute. Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca. Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.