HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Mincare de praz

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 3-4 fire de praz,
  • 4-5 linguri untdelemn,
  • 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii,
  • 25 g zahar,
  • o foaie de dafin,
  • sare,
  • patrunjel taiat marunt,
  • piper boabe.

Mod de preparare:

Bulbul prazului, pina la frunzele verzi, se taie in bucati de cca 3 cm care se vor pune intr-o cratita de cca 2 l, cu tot untdelemnul; se presara cu o lingurita rasa de sare si se inabusa la foc mic 6-7 minute, acoperite. Apoi se adauga rosiile taiate in felii mai groase sau sucul de rosii sau o lingura cu pasta diluata cu 1/4 l apa, 2-3 felii de lamiie, vinul, foaia de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de cutit cu piper macinat si patrunjel. Zaharul se caramelizeaza pina cind face putina spuma, se stinge cu 2-3 linguri cu apa fierbinte, lasindu-se pe foc pina cind se topeste, apoi se adauga sos. Se amesteca toate, se da cratita descoperita la cuptor, unde se lasa circa 30 minute, la foc mijlociu. Faina nu se pune, deoarece sosul nu trebuie sa fie prea gros, nici in cantitate prea mare. Cind este gata, se adauga putina sare, daca este necesar. Se serveste ca atare, ca fel doi, sau cu chiftele, fripturi de porc, vitel, vita sau pasare, sau rece ca fel intii.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Mincare de praz cu carne de orice pasare, de vaca, vitel, porc, iepure

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Mincare de vinete

  • Eduard Nedelcu
  • January 20, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.