Ingrediente:
- 500-700 g legume: dovlecei, cartofi, morcovi, gulii, conopida, spanac etc.,
- 25 g faina,
- 30 g unt sau untdelemn,
- 100 ml smantana sau iaurt,
- un galbenus,
- sare,
- zeama de lamiie,
- frunze de patrunjel,
- marar,
- telina.
Mod de preparare:
Legumele, curatate si apoi cintarite, se fierb in apa clocotita (numai cit sa le cuprinda), impreuna cu o 1/2 lingurita de sare. Legumele frunzoase ca: spanacul, salata, urzicile, care scad mult (eliminind apa), se fierb in mai putina apa clocotita (cca 1/4 l). Cind sint fierte, apa trebuie sa fie scazuta sub nivelul legumelor cu cca 2 cm. Nu se scurge apa. Faina se freaca cu putina apa rece, desertindu-se in mincare, cu care se amesteca, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege sosul. Se poate pune o lingurita cu virf de “Vegeta” care si sareaza si-i da un gust foarte bun. Se ia cratita de pe foc si mincarea se drege imediat cu smintina sau iaurtul au fost frecate, in prealabil, cu galbenusul, potrivindu-se apoi gustul cu sare si zeama sau sare de lamiie. Deasupra se pun bucatele de unt sau untdelemn si verdeata taiata marunt, dupa preferinta.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- Care sunt cele mai utile si frecvente tipuri de bagaje? - January 21, 2021
- De ce sa alegeti OVB Romania asigurari de sanatate? - January 21, 2021
- Ce este si ce trateaza un psihiatru? - January 19, 2021
Comentarii recente