Mincare de conopida

Share Button

Ingrediente:

  • 500-700 g conopida,
  • 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii,
  • 100 ml smintina,
  • 25-30 g faina,
  • 50 g unt sau untdelemn,
  • o ceapa mica,
  • sare,
  • patrunjel,
  • telina.

Mod de preparare:

Conopida se curata si se spala. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in unt sau untdelemn, apoi se stinge cu sucul de rosii, completat cu circa 1/4 l de apa. Se adauga conopida si o lingurita cu virf de “Vegeta” sau, in absenta acesteia, o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba cca 20 minute acoperita la foc mic, pina cind se moaie fara sa se terciuiasca, intorcindu-se in acest timp in apa, ca toata sa fiarba uniform. Daca se fierbe prea mult, isi pierde forma. Dupa ce a fiert, se freaca faina cu 1-2 linguri de apa rece care se va amesteca cu sosul si se va lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege. Sosul nu trebuie sa treaca peste nivelul conopidei, nici sa fie prea gros. Se ia de pe foc si se drege imediat cu smintina, sau se lasa nedreasa, potrivindu-se gustul cu sare. Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si telina taiate marunt.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.