HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Mere cu orez si sodou

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 3/4 kg mere,
  • o ceasca orez,
  • 5-6 linguri zahar,
  • 2 linguri unt,
  • scortisoara,
  • putin pesmet.

Sodou:

  • 2 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • o ceasca lapte,
  • zahar vanilat.

Mod de preparare:

Se curata merele si se taie felii subtiri. Cojile se fierb in apa clocotita si se strecoara. In aceasta zeama se adauga o parte din zahar si zaharul vanilat, apoi se pune orezul sa fiarba; cand este gata se lasa sa se raceasca. Feliile de mere se inabusa in unt cu restul de zahar, apoi se amesteca cu scortisoara. Se prepara sodoul: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si se pun pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Intr-o forma unsa si presarata cu pesmet alb se pune un strat de orez fiert, apoi un strat de mere scazute, din nou orez si iar mere. Se stropeste cu unt topit si se da la cuptor 30 de minute. Se rastoarna pe un platou si se acopera cu sodoul rece. Se mai poate prepara acest desert fierband orezul in lapte indulcit si adaugand feliile de mere si aromele.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Melci din aluat dospit tip spaniol

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Mere umplute cu nuci

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.