Masini si unelte utilizate in constructii. Care sunt cele mai importante?

Masini si unelte utilizate in constructii. Care sunt cele mai importante?

Exista multe masini si unelte care sunt utilizate intr-o industrie care este atat de importanta si care misca economia oricarei tari, asa cum este cea a constructiilor. Scopul acestui post este de a raspandi cunostintele masinilor si uneltelor care sunt implicate in aceste lucrari, ceea ce reduce timpul si realizeaza o calitate mai buna a serviciilor furnizate.

Masini si unelte utilizate in constructii:

Burghiu cu baterie:

Acestea sunt folosite pentru a fora gauri pe suprafete care nu sunt extrem de dure si necesita mai putina energie si o precizie mai mare.

Ferastrau de marmura (Makita)

Este folosit pentru a taia blocuri de beton, pietre, marmura, granit, taieturi de perete. Pentru fiecare tip de material, trebuie utilizat un disc corespunzator.

Instrumente de taiere din poli

Acestea sunt folosite pentru a taia otel din grinzi, sasiu, coloane, blocuri si placi. In industria constructiilor, masinile si uneltele de taiat poli trebuie sa fie operate de personal specializat si profesionist. Acestea sunt echipamente care necesita conditii extreme de siguranta.

Burghie cu ciocane

Ele sunt folosite pentru a rupe excesele. In general, acestea sunt clasificate in functie de greutate dupa cum urmeaza: 5 KG, 10 Kg, 15 Kg, 30 Kg.

Burghiu de impact:

Langa motorul de vibratii, furtunul este cuplat la vibratiile betonului. Motoarele pot fi pe benzina sau electrice.

Pompa submersibila

Ele sunt folosite pentru a drena fundul din santuri, puturi de apa, funduri de ridicare etc.

Aparat circular

Se utilizeaza pentru a taia placi, bare si forme de lemn in locul in care sunt montate.

In constructii, bancul cu ferastrau circular trebuie sa fie operat numai de un tamplar, iar site-ul trebuie identificat cu imaginea profesionistului autorizat sa efectueze operatiunea. Aceste tipuri de masini si unelte trebuie sa fie actionate cu echipamente de siguranta minime.

Ferastrau din beton

Se utilizeaza pentru a taia betonul, a taia rosturile de dilatare pe podele din beton si a instalatiilor taiate incastrate sau pentru a da finisajul podelei (canale, de exemplu).

Slefuitoare

Ele au functia de slefuire a suprafetelor din otel sau beton. In special, discul de diamant de 4″ este ideal.

Mixere de beton

Are functia de a amesteca si pregati betonul si de a servi drept mortar pentru acest material Exista modele diesel si electrice (220V si 380V) cu capacitati de 150, 250, 400 si 600 litri. Incarcatorul de 600 de litri poate fi adaugat.

Compresoarele, pistoalele de vopsea, nivelurile si profilele fac parte din masinile si uneltele utilizate in industria constructiilor. Am vorbit deja despre ele si cu siguranta vom continua sa ne ocupam de ele.

Iata aici incarcator frontal de vanzare.

Cum sunt amortizate masinile de constructii

Desi pare un subiect care nu intra in articol pe tipuri de masini grele in lucrari, trebuie recunoscut faptul ca aici joaca un rol important avand in vedere valoarea economica si pretul acestui tip de masini de vanzare.

Desi ar trebui sa subliniem diferentele si caracteristicile particulare dintre constructiile civile, publice sau private. In general, scopul urmarit prin amortizare poate fi explicat in moduri diferite:

  • Creati un fundal pentru reinnoirea masinii.
  • Reflecta reducerea contabila a valorii capitalului propriu al companiei.
  • Distribuiti costul masinilor intre productie.
  • Recuperati banii platiti pe parcursul mai multor ani in achizitionarea masinii.

Ghiduri de achizitii, intretinere si specificatii tehnice

  • Lumea masinilor este complicata si mai mult, cand vorbim despre sectorul constructiilor si constructiilor. Multe specificatii tehnice si caracteristici in functie de model.
  • Urmatoarea diagrama simplifica ceea ce ar trebui sa ne uitam la atunci cand cumparam masini pentru constructii si constructii cu cateva sfaturi:

Principalele masini de constructii

Utilajele de constructii sunt cele care permit efectuarea diferitelor lucrari in domeniul adaptarii terenurilor, astfel incat cladirile, podurile sau alte tipuri de lucrari sa poata fi ridicate ulterior in ele. De asemenea, aceste masinarii se pot ocupa si de remodelarea sau demontarea cladirilor vechi care sunt in stare proasta.

Aceste masini pot nivela terenul in care diferitele lucrari urmeaza sa fie efectuate mai tarziu, modificand profilul astfel incat sa poata fi efectuate mai confortabil si sa fie cele mai potrivite, in functie de proiectul de inginerie care a fost realizat. Ele vor fi, de asemenea, responsabile si de efectuarea diferitelor lucrari de comparare si transport al diferitelor rune care apar.

 LUCRARI DE DEMOLARE

Minge de demolare: Este utilizata in mod normal in cladiri mari si mai inalte. Se compune dintr-o minge de mare greutate, care este atasata de un lant sau cablu la o macara care o face sa se balanseze spre cladirea sau constructia care urmeaza sa fie demolata.

Excavator: Este un excavator care are pinioane mari, care se rotesc in ambele directii, oferind o extractie perfecta in pamant.

Ciocan mecanic: Aceasta este una dintre masinile utilizate de echipele profesioniste, si este, de asemenea, cunoscut sub numele de “intrerupator de pavaj”.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.