HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Mancare de fasole verde cu pui

  • Eduard Nedelcu
  • September 22, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • un pui,
  • 2 radacini de patrunjel,
  • 3 morcovi,
  • niste frunze de telina uscate (in sezon punem verzi),
  • boia de ardei,
  • un ardei gras,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 kg de fasole verde (sau de la congelator),
  • patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

Intr-o cratita de tuci se pun legumele (morcov, patrunjel, ardei, frunzele de telina) spalate si taiate marunt iar deasupra se pun bucatile de pui curatate bine si spalate. Se presara cu sare, piper si boia de ardei si se pune o ceasca de cafea cu apa (aceasta nu trebuie sa acopere carnea. Se pune capac si se lasa se dea un clocot si sa se inabuse legumele si carnea. Dupa aceasta se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba. Intre timp ne ocupam de fasolea verde, pe care o curatam, o rupem si o spalam. Daca e de la congelator, nu-i mai facem nimic, doar o punem in cratita atunci cand fiertura clocoteste. Daca folosim pui, toate vor fierbe cam odata, in 20-30 minute. Daca folosim gaina, mai batrana, nu puneti fasolea decat dupa ce gaina a fiert 30 de min. singura, altfel fasolea se va face praf. Cand mancarea este aproape gata, din 2 linguri de faina si apa se face un sos de legatura care se pune in mancare cand aceasta clocoteste si mai lasam sa fiarba impreuna vreo cateva clocote (ca sa fiarba faina; nefiarta este indigesta). Se serveste cu patrunjel verde tocat. Se poate pune si smantana, facultativ.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Paste si pizza

Macaroane cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • September 22, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Mancare de praz

  • Eduard Nedelcu
  • September 22, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.