Limba cu sos de smintina

Share Button

Ingrediente:

  • limba de un kg,
  • 3 l de apa,
  • 3 cepe,
  • un morcov,
  • un patrunjel,
  • 10 boabe de piper,
  • sare,
  • o lingurita de faina,
  • o ceasca de smintina,
  • o lingura de unt.

Preparare:

Se spala limba in mai multe ape, frecind-o cu putin malai ca sa se duca murdaria dintre pori. Se scoate gitlejul si se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. Se pune la fiert in apa rece. Cind incepe sa dea in clocote se ia spuma. Se curata de pielita. Se taie felii si se aseaza in cratita. Se prajeste in unt cu o ceapa taiata marunt. Cind ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina. Se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smintina, se toarna peste limba si se lasa sa mai fiarba 10 minute la foc mic.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.