Ingrediente:
- 1 l alcool,
- 1 kg zahar,
- 4 portocale mari (cca 1 kg ),
- 1 l lapte nefiert.
Mod de preparare:
Portocalele se taie in felii de 1 cm grosime, impreuna cu coaja si se pun intr-o damigeana de 3-5 l. Zaharul se dizolva in laptele putin caldut care, apoi, se toarna peste portocale, urmat de alcool: damigeana se scutura bine, imediat se astupa ermetic si, apoi, timp de 12 zile se agita zilnic, cite putin. Laptele se va coagula in prezenta alcoolului si, prin coagularea lui, va incorpora toate impuritatile; lichiorul va fi foarte clar si aromat. Dupa 12 zile, se filtreaza. Se aseaza pilnia deasupra sticlei, se pune pe ea un servetel dublu din tifon, udat cu apa si stors si peste tifon, un strat subtire de vata. Lichiorul se toarna in pilnie si se lasa sa se scurga incet, completind mereu, pina cind se termina de filtrat. Sticlele se astupabine cu dop. Lichiorul se poate consuma imediat.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- Ce este si ce trateaza un psihiatru? - January 19, 2021
- Cum alegem instrumentele pentru taierea unghiilor? - January 18, 2021
- Avantajele bradului artificial de Craciun - January 17, 2021
Comentarii recente