Legume a la grec

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 4-5 buc. ceapa de apa mijlocie,
  • conopida,
  • ciuperci,
  • castraveti,
  • condimente,
  • 1 1/2 cescute ulei,
  • 1 1/2 cescute vin alb,
  • otet.

Mod de preparare:

Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin otet, pentru 5 minute. Legumele (conopida, ciupercile, castravetii) se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, cescuta de ulei, 1 1/2 cescuta de vin alb, lamiie, coriandru, piper, sare. Fiecare leguma, separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se asaza legumele in castroane mici, de forme diferite. Se pastreaza in frigider.

Mod de servire:

Se servesc legumele reci, alaturi de carne rasol, peste alb sau chiftelute prajite.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.