Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 nectarine,
- 400g aluat foietaj,
- 50g faina,
- 80g dulceata caise,
- un ou,
- 30g unt,
- 40g migdale taiate,
- sare.
Mod de preparare:
Se intinde aluatul pe o planseta se taie 8 dreptunghiuri 8/12 cm se tine la rece. Nectarinele se spala, se taie in doua. Se iau 4 dreptunghiuri si la mijlocul fiecaruia se aseaza o bucata de nectarina, se pune dulceata pe nectarine, se presara cu migdale taiate. Dreptunghiurile ramase se cresteza in striuri paralele pana la 1 cm de margine (sa arate ca o jaluzea), se bate oul cu putina sare si se ung marginile la dreptunghiuri. Se pune capac la cele 4 dreptunghiuri. Se apasa usor pe margini dupa care se unge cu ou si suprafata striata, se coace 30 min. Se lasa sa se raceasca.