Informatii generale despre serviciile funerare

Informatii generale despre serviciile funerare

Fie ca ne face placere sa discutam despre acest subiect sau nu, mai devreme sau mai tarziu cu totii vom muri, iar familiile noastre vor opta pentru serviciile funerare. Pana atunci insa, vom discuta despre aceste servicii, si vom prezenta o serie de informatii generale, pentru ca familiile greu incercate sa aiba idee care sunt acestea, si sa afle cat mai multe detalii despre top servicii funerare 07funerare.ro.

In primul rand, atunci cand o persoana isi pierde viata departe de casa, familia greu incercata, trebuie sa contacteze o firma specializata in prestarea de servicii funerare, care sa se ocupe de transportul funerar intern sau international, dupa caz.

In cazul in care decesul are loc in strainatate, firma care presteaza servicii funerare trebuie sa repatrieze decedatul, iar in aceste conditii se poate ocupa si de obtinerea tuturor documentelor necesare realizarii pasaportului mortuar, fara de care nu se poate realiza transportul funerar international.

Daca insa decesul are loc in Romania, firma de servicii funerare se va ocupa de transport, de la spital sau de la morga, si va transporta trupul neinsufletit pana la capela indicata de familie, sau acasa (daca in localitatea natala a decedatului nu exista capela).

De-asemenea, firma de servicii funerare se va ocupa in afara transportului funerar si de imbalsamarea persoanei decedate, dar si de cosmetizarea si imbracarea acesteia.

Ce este imbalsamarea?

Imbalsamarea profesionala este folosita de foarte mult timp este practicata pentru a oferi defunctului cel mai inalt nivel de demnitate si respect. De precizat este faptul ca imbalsamarea este tratamentul chimic al unui corp care realizeaza trei lucruri: Sanitare: Prezentare: si Conservarea corpului. Acest lucru este realizat de catre un angajat foarte bine instruit al firmei de servicii funerare. Poate fi nevoie de imbarcare atunci cand:

  • Exista o intarziere mai mare decat medie intre moarte si inmormantare.
  • Defunctul trebuie sa fie transferat in tara sau in strainatate.
  • Pentru a imbunatati aspectul decedatului pentru o vizionare.

Ar trebui sa existe o vizionare a persoanei decedate?

Vizualizarea decedatului este o decizie personala si in experienta trecuta am descoperit ca are multe beneficii. Vizionarea nu numai ca ajuta familia si prietenii sa infrunte realitatea mortii, dar permite si momente linistite de reflectie si de revedere. Vizualizarea poate fi organizata pentru a avea loc o zi care duce la inmormantare sau in ziua slujbei.

Care este diferenta dintre ladita si sicrie?

Spre deosebire de ceea ce cred multi, sicriile sunt foarte diferite de caschete. Un sicriu este dreptunghiular, are de obicei un capac cu balamale si poate fi confectionat fie dintr-o gama de cherestea, fie din diferite tipuri de metal. Sicriele sunt exact cum ar putea crede oamenii, deconectate intr-un punct la umar si cu un capac care de obicei se ridica complet. Sicriele sunt in general cherestea (inclusiv pinul, stejarul, mahonul si cedrul) sau placile de placi acoperite cu furnir. Captuseala este realizata din materiale care variaza de la calico pana la satin.

Si daca tot am adus sicriul in discutie, mentionam faptul ca firmele care presteaza servicii funerare precum transportul funerar intern sau international, ori servicii de imbalsamare a persoanelor decedate, se ocupa si de comercializarea sicrielor. Ba chiar mai mult, in cazul in care este necesar trasnportul funerar dintr-o alta tara (transport cunoscut ca repatriere decedati), firmele respective dispun de sicrie speciale din zinc, fara de care aceste transporturi funerare internationale nu se pot realiza.

Firmele de servicii funerare, de regula au contracte incheiate cu firmele care presteaza servicii de catering, astfel incat familiile greu incercate nu mai trebuie sa piarda timp in incercarea de a gasi o asemenea firma pentru a cumpara produsele necesare inmormantariim sau pachetelelor pe care sa le ofere celor prezenti la eveniment. Firma de servicii funerare se va ocupa si de acest aspect.

Nu in ultimul rand, precizam faptul ca firmele care presteaza servicii funerare, se ocupa si de partea de colectare a documentelor si de intocmire a dosarului pentru ca familia greu incercata sa intre in posesia ajutorului de inmormantare.

Asadar, acestea sunt cateva dintre serviciile pe care le poate presta o firma care este specializata in servicii funerare. Exista in fiecare oras astfel de firme, asa ca ideal ar fi sa cautati recenzii inainte de a colabora cu o asemenea firma.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.