HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Gogosi economice

  • Eduard Nedelcu
  • April 15, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1/2 kg faina,
  • 250 ml apa,
  • 100 ml untdelemn,
  • margarina sau unt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 30 g drojdie,
  • coaja de lamiie,
  • 100 ml vin alb.

Mod de preparare:

Daca drojdia este uscata, se inmoaie cu 2-3 linguri de apa calduta (din cantitatea respectiva); dupa 2-3 minute, cind s-a muiat, se adauga 2 linguri cu virf de faina si apa, ca sa se formeze un aluat mai moale, care se lasa sa creasca 15 minute (la cald). Se adauga, apoi, si restul de apa, vinul alb, acrisor, jumatate din cantitatea de untdelemn sau alta grasime moale sau topita (dar nu fierbinte), sarea si coaja de lamiie. Se amesteca bine cu maiaua, apoi, se adauga restul de faina. Se amesteca bine cu lingura si apoi se framinta cu mina 6-7 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas. Dupa aceea, se pune restul de undelemn sau alta grasime topita, cu care nu se mai framinta ci numai se impatureste. Dupa ce s-a incorporat bine grasimea, se lasa sa creasca cca 20 minute, la cald, pina cind isi dubleaza volumul. Aluatul se pune, apoi, pe masa sau pe o foaie de naylon, bine presarata cu faina si se intinde in foaie de cca 1 1/2 cm grosime, din care se taie gogosi, cum s-a aratat in reteta precedenta. Se coc, la fel, simple sau cu marmelada.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Gogosi din iaurt sau lapte batut

  • Eduard Nedelcu
  • April 14, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Gogosi economice

  • Eduard Nedelcu
  • April 15, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.