HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de vita si oaie

Friptura de vita "Padurea Neagra"

  • Eduard Nedelcu
  • August 11, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4 portii):

600g pulpa de vita,

  • sare,
  • piper,
  • ½ legatura de patrunjel,
  • 1 foaie dafin,
  • 3 fructe de ienupar,
  • 1 lingura mustar Dijon,
  • 80g sunca de vita feliata,
  • 1 legatura zarzavat de supa,
  • 40g unt,
  • 125ml vin,
  • 125ml supa de vita,
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare:

Se spala carnea, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper. Se spala patrunjelul si foaia de dafin, se sterg si se toaca, la fel ca si cimbrul. Se piseaza fructele de ienupar. Toate acestea se amesteca impreuna cu mustarul, obtinandu-se o pasta cu care se unge carnea de jur imprejur. Apoi partea de la suprafata se acopera cu un strat de felii de sunca ce se suprapun usor. Se leaga cu ata de bucatarie. Cuptorul se incinge la 200 de grade. Se spala zarzavatul de supa, se curata si se toaca. Untul se incinge in tigaie si se prajeste carnea de jur imprejur. Se adauga zarzavatul de supa si se caleste putin. Se coace 45 minute. Dupa primele 20 de minute se intoarce friptura si se toarna deasupra vin si supa. Se scoate friptura din tava, se infasoara in folie de aluminiu si se tine la cald. Sosul se trece prin sita si se toarna intr-o cratita. Se amesteca bine cu smantana si se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa. Se condimenteaza apoi cu sare si piper. Se scoate ata de bucatarie si se taie friptura felii. Se aranjeaza pe farfurii cu sos. Se serveste cu paste, broccoli si castane.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Mustar-crema

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari reci

Paine condimentata

  • Eduard Nedelcu
  • August 11, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Miel "Lancashire"

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de miel cu vinete

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sote de miel cu curry si stafide

  • Eduard Nedelcu
  • June 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

But de miel in aluat

  • Eduard Nedelcu
  • June 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.