Friptura de linte

Ingrediente:

  • o cana cu linte,
  • 4 cepe mari,
  • 10 catei de usturoi,
  • 2 linguri cu pasta de tomate sau un pahar cu suc de rosii,
  • cimbru,
  • 2 linguri cu faina,
  • 2 linguri cu tarate de grau,
  • 3 linguri cu ulei.

Mod de preparare:

Lintea se pune la inmuiat 12 ore, dupa care se scoate, se clateste bine si se pune la fiert circa o ora. Se scurge zeama, iar lintea fiarta se paseaza cu mixerul sau se da prin masina de tocat. Intre timp, cepele se toaca fin si se calesc in ulei si apa 2-3 minute. Intr-un castron punem lintea pasata, ceapa calita, usturoiul pisat, cimbrul maruntit, o lingura cu vegeta, sare dupa gust si pasta de tomate sau sucul de rosii, faina si taratele. Amestecam toate ingredientele, iar compozitia obtinuta se pune intr-un vas uns cu ulei, care se da la cuptorul bine incalzit si se tine aproximativ o ora. Friptura de linte se poate servi cu garnituri de legume sau salate.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.