Este rentabil sa cumperi un telefon de la amanet?

Este rentabil sa cumperi un telefon de la amanet?

Telefoanele mobile dupa cum stim bine cu totii, in aceasta perioada a vietii reprezinta o necesitate pentru fiecare dintre noi.

Am ajuns sa depindem cu totii de aceste dispozitive datorita aplicatiilor pe care le putem instala. Toate aceste aplicatii, sunt utile in viata de zi cu zi, dar chiar si la servici, si ne simplifica munca si viata.

In aceste conditii, este firesc ca fiecare persoana care trebuie sa isi cumpere un nou dispozitiv, sa fie tentata sa isi cumpere un telefon cat mai performant. Exista in clipa de fata foarte multi producatori de telefoane mobile pe piata, iar pentru oameni, este destul de dificil sa stie ce sa aleaga.

Atunci cand trebuie sa faca o alegere insa, acestia trebuie sa tina cont de anumite detalii foarte importante, cum ar fi numele producatorului in primul rand. Apoi, conteaza foarte mult gama din care face parte telefonul, pentru ca exista telefoane de inalta calitate, dispozitive midrange, sau dispozitive low cost.

Specificatiile tehnice sunt foarte importante, insa fara doar si poate, cel mai improtant detaliu atunci cand vine vorba despre alegerea smartphone-ului, il reprezinta pretul acestuia.

Cele mai noi si cele mai performante telefoane lansate pe piata de catre marile companii din industrie, au preturi piperate, insa oamenii isi pot indrepta atentia spre casele de amanet, pentru a-si cumpara cele mai noi si mai performante smartphone-uri.

In zilele noastre, multe probleme se confrunta cu probleme financiare, iar din acest motiv aleg sa isi amaneteze bunurile pentru a obtine cat mai repede banii de care au nevoie pentru a-si rezolva problemele.

Unele persoane de exemplu, trec pragul caselor de amanet Vitan, cu scopul de a obtine un imprumut, iar drept garantie lasa smartphone-ul.

Exista persoane care se intorc in timpul mentionat in contractul de amanet pentru a-si achita datoria si pentru a-si recupera smartphone-urile, in timp ce alte persoane, din diferite motive nu se mai intorc, iar astfel pierd dreptul de proprietate asupra telefoanelor.

In aceste conditii, casele de amanet scot la vanzare telefoanele respective, cu scopul de a-si recupera datoria. De precizat este faptul ca foarte multe persoane isi amaneteaza sau chiar aleg sa isi vanda telefoanele performante, la preturi reduse, iar casele de amanet sunt incantate de acest lucru.

De cele mai multe ori, acestea, ofera maxim 75% din valoarea unui dispozitiv, pentru ca mai apoi sa il scoata la vanzare putin sub pretul pietei, astfel incat sa vanda repede telefonul si sa obtina profit.

Acest lucru insa este si in avantajul cumparatorilor, pentru ca de exemplu, daca un telefon care intr-un magazin de specialitate costa 2000 de lei, este foarte posibil ca la o casa de amanet Vitan, sa il gaseasca la un pret cu cateva sute de lei mai mic (1700 – 1800 de lei).

Cu siguranta este rentabil ca toti cei care au nevoie de un nou smartphone, sa se gandeasca la aceasta solutie, mai ales dat fiind faptul ca telefoanele cumparate sau primite drept garantie de catre casele de amanet, sunt evaluate de catre personalul profesionist, inainte de a le plati.

Deci, niciodata nu veti cumpara de la o casa de amanet, un smartphone de calitate slaba, asa ca este rentabil sa luati in calcul aceasta solutie pentru inlocuirea telefonului.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.