HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Dulceata de nuci verzi

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:

  • pentru 100 gr. nuci se iau 1 ½ kg. zahar,
  • ½ baton vanilie,
  • 1 lamiie,
  • 3 pahare apa

Mod de preparare:
Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48
de ore, schimbind apa de 3-4 ori pe zi. Dupa aceea, apa se scurge si nucile se pun pentru 24
de ore in apa de var, scuturind din cind in cind vasul. Fructele se spala apoi cu apa rece, se
inteapa fiecare nuca in citeva locuri cu furculita si se pun din nou in apa rece pentru 48 de
ore. A sasea zi nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10
minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de
lamiie. Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc. Cind s-a racit, se fierbe inca o data si
aceasta operatie se repeta de trei ori. Dupa aceea, se fierbe pina cind este gata. Rece, se pune
in borcane.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Prajitura Snickers

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Fursecuri din albusuri

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce sunt dulciurile
Vezi Postarea
  • 7 min
  • Dulciuri

Ce sunt dulciurile?

  • Eduard Nedelcu
  • May 30, 2023
Cele mai bune merdenele congelate cu brânză
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Dulciuri

Cele mai bune merdenele congelate cu brânză

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2021
Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Blog
  • Dulciuri

Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?

  • Eduard Nedelcu
  • July 14, 2020
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de prune si struguri cu sos de vin

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tiramisu din piscoturi “Savoiardi Balocco”

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Papanasi oltenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Budinca din macaroane cu branza de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Dulciuri

Aluat frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.