Detalii importante de stiut atunci cand cumperi un laptop second hand

Detalii importante de stiut atunci cand cumperi un laptop second hand

Daca acum mai mult de zece ani, cei care isi doreau un echipament pe care sa il foloseasca acasa pentru diferite activitati, isi cumparau un PC, se pare ca acum, odata cu trecerea timpului, au inceput sa renunte incetul cu incetul la respectivele echipamente, si sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra laptopurilor.

Un laptop poate sa fie cel putin egal din punct de vedere al performantelor cu un PC, astfel ca este indicat sa iti alegi un astfel de echipament.

Faptul ca un laptop nu necesita la fel de mult spatiu de depozitare, este fara doar si poate un alt motiv care te poate determina sa iti alegi un astfel de echipament.

Datorita faptului ca un laptop este portabil si il poti duce cu tine si la locul de munca, si in week-end cand te duci sa te relaxezi, dar si faptul ca il poti utiliza atat cand stai in pat, cat si cand esti la birou sau in bucatarie, reprezinta alte motive pentru care oamenii isi doresc un laptop.

Tinand cont de toate aceste aspecte, cu siguranta te vei gandi si tu sa iti cumperi un laptop, insa inainte de toate, va fi nevoie sa iti stabilesti bine bugetul pentru achizitionarea echipamentului, iar mai apoi, va trebui sa cunosti cu exactitate toate sarcinile care vor trebui indeplinite cu succes de catre laptop.

Daca nu vei avea de gand sa utilizezi foarte mult produsul, atunci cu siguranta nu va fi nevoie sa iti alegi un laptop foarte scump. Mai degraba ar fi indicat in acest caz, sa iti alegi un echipament second hand, pentru ca este si mai ieftin, si iti poate indeplini toate nevoile si cerintele.

Atunci cand alegi insa un astfel de echipament, trebuie sa te informezi inainte daca laptopul se mai afla in perioada de garantie. Ideal ar fi sa alegi un laptop care se afla inca in garantie, pentru ca in cazul in care apare o posibila defectiune, nu va trebui sa suporti costurile reparatiei.

Va trebui mai apoi sa studiezi cu foarte mare atentie dispozitivul, sa vezi cat de bine functioneaza, dar sa ii verifici si aspectul estetic. Cu siguranta nu trebuie sa alegi un echipament care prezinta urme vizibile de uzura.

Dupa aceea, trebuie sa verifici bateria si incarcatorul produsului. Daca acestea nu sunt pe placul tau, poti sa iti cumperi o baterie si un incarcator laptop auto, insa asta doar in cazul in care iti vei cumpara in cele din urma echipamentul.

Daca vei cumpara laptopul de la o persoana cunoscuta, ar fi ideal sa te interesezi daca acesta a fost reparat, sau daca intampina anumite probleme de functionare, pentru a nu te trezi cu tot felul de surprize neplacute in cazul in care vei cumpara echipamentul.

Asadar, dupa cum se poate observa, sunt o multime de aspecte pe care trebuie sa le privesti cu o foarte mare atentie daca ai de gand sa iti cumperi un laptop second hand, insa cu siguranta daca laptopul functioneaza bine, se merita sa il cumperi, mai ales daca nu il vei solicita foarte mult.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.