HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de pasare

Curcan umplut la cuptor pentru Revelion

  • Eduard Nedelcu
  • November 21, 2012
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8-10 portii):

Pentru asezonare:

  • 1 curcan intreg de 5 kg
  • 50 g unt
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura trhon uscat
  • sare si piper

Pentru umplutura:

  • 3 oua
  • 4 felii de paine moale
  • 200 g bacon sau kaiser
  • 50 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura coriandru uscat
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 lingura paprika sau boia de ardei iute
  • sare si piper

Pentru prepararea umpluturii se toaca ceapa, usturoiul si baconul marunt, painea se taie cuburi, ouale se bat si untul se topeste la temperatura camerei. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol impreuna cu condimentele pentru umplutura. Se amesteca bine pentru a se omogeniza amestecul.

Curcanul se spala, se curata de eventualele pielite nedorite sau de puf. Daca este nevoie, frigeti-l mai intai la flacara aragazului pentru a indeparta puful nedorint. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru asezonat impreuna cu untul si se freaca curcanul cu acest amestec destul de puternic pentru a patrunde aromele.

Se umple curcanul cu compozitia pregatita si se baga in cuptorul preincalzit intr-o tava unsa cu ulei, cu pieptul in sus. Se coace in cuptor timp de 4 ore si se intoarce la jumatatea timpului. Din cand in cand se mai unge cu sosul lasat in tava.

Daca doriti un sos pentru friptura, la sfarsitul timpului de coacere, se poate dori o jumatate de pahar de apa in tava si cu ajutorul unei furculite se poate amesteca impreuna cu sosul deja lasat de curcan.

Pofta buna!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Paste si pizza

Paste pappardelle cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • November 21, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari calde si minuturi
  • Preparate din carne de pasare

Pulpe de pui umplute

  • Eduard Nedelcu
  • November 21, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu ravioli

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Carne de pasare, fripta sau fiarta, in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • March 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui provensal

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui fripti la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
1 comment
  1. Marcus says:
    November 21, 2012 at 15:57

    Ce bine ar fi daca am mai renunta un pic la porc in favoarea curcanului care are o carne atat de savuroasa si sanatoasa.

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.