HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de pasare

Curcan umplut

  • Eduard Nedelcu
  • February 6, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • un curcan de cca 2 kg (gata taiat),
  • 100 g orez,
  • 50 g unt,
  • 3 oua,
  • 80 g ceapa,
  • piper,
  • patrunjel,
  • marar,
  • 1 kg castane,
  • sare,
  • ienibahar,
  • 50 ml rom,
  • pipota si ficatul a 2-3 pui.

Mod de preparare:

Numai puiul de curcan se poate pregati umplut, deoarece are carnea frageda. Umplutura se prepara astfel: se taie pipota cit se poate de marunt. Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul, se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecind mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina, fierbinte, la foc mic, acoperite, pina scade lichidul si orezul este moale. Cind orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt sau trecut prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu virf de cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt, sau din ambele. Se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbindu-se in apa clocotita, cit sa le cuprinda bine, cca o ora; apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior. Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute , adaugind cite putina apa pina cind se moaie). La tocatura se adauga ouale crude, un virf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecindu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele, exact ca si puiul si se frige la fel.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de porc

Carnati prajiti

  • Eduard Nedelcu
  • February 5, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de vita si oaie

Drob de miel

  • Eduard Nedelcu
  • February 6, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu ravioli

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Carne de pasare, fripta sau fiarta, in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • March 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui provensal

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui fripti la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.