Cum se desfunda si curata fosele septice?

Cum se desfunda si curata fosele septice?
kurtmann.ro

O fosa septica trebuie evacuata la intervale regulate de timp pentru a evita umplerea sau avarierea lor.

Curatarea foselor e o activitate care trebuie sa utilizeze echipament profesionist pentru a se asigura o curatare corecta a lor. In afara de curatarea foselor septice echipele de instalatori trebuie sa desfunde si coloanele prin care are loc scurgerea spre fosele septice.

Pentru servicii de vidanjare profesionsite apelati la firma Aqua Activ Services.

Intrebarea ce se impune este cand e necesara golirea. E important ca o fosa septica sa se inspecteze periodic. In cazul in care simtiti un miros greu atunci apa menajera se evacueaza greu sau poate fi vorba despre tubulatura pentru intrarea in fosa care se colmateaza si e timpul pentru a vidanja fosa septica.

Vidanjarea are loc in functie de intensitatea de utilizare dar niciodata mai tarziu de 4 ani. Dupa ce se face vidanjarea fosa nu mai trebuie dezinfectata si nu se va umple cu apa imediat. Fosa nu trebuie vidanjata total.

E indicat sa mentineti 10% din namolul din fosa pentru a se relua procesul de digestie anaeroba altfel micoorganismele nu vor reactiona si procesul de descompunere va fi foarte rapid.

consultanta Dan Bradu

Daca fosa se goleste total puteti sa aduceti namolul dintr-o alta fosa functionala sau puteti sa utilzati un bioactivator.

Pentru a mari perioada dintre vidanjari nu puneti in vasul de la toaleta materii ce nu se pot degrada repede sau care nu se degradeaza deloc .

De asemena va puteti dota bucataria in mod inteligent utilizand separatoare de grasimi sau materii nedegradabile dar si prin filtrarea si separarea apei pluviale care se amsteca cu pamant din gradina sau din curte ce provine din poli sau de la topirea zapezii.

Fosele septice sunt rezervoare subterane . In ele se colecteaza apa menajera produsa in gospodarii care elimina in mare parte materia poluanta concentrata in apa uzata si asigura si retinerea materiilor sau a deseurilor plutitoare.

Montarea unei fose septice are loc numai dupa ce primiti certificatul de urbanism si autorizatia de construire. Va trebui sa tineti cont de posibilele obstacole si de caracteristicile pe care le are terenul, de accesul pentru vidanjare si de posibilitatea de a extinde respectiv inlocui fosa septica.

In momentul in care in care se monteaza fosa septica se va tine cont si de distanta minima fata de cladirile din jur.

Astfel o fosa septica va trebui sa fie la minim un metru de constructii si la minim 10 metri de orice bazin sau put de apa potabila.

Groapa in care asezam fosa va trebui sa fie cu 35 sau 45 cm mai mare comparativ cu gabaritul pe care il are fosa. Fosa se aseaza in pozitie dreapta si se evita orice alunecare prin care putem sa spargem sau sa crapam tevile ce fac legatura cu ea.

Drenajul fosei septice se face la aproximativ un metru de cota 0 si distanta dintre liniile de drenaj ar trebui sa fie de minim 2 m fata de panza freatica. Se pun mai multe straturi pentru a se realiza un camp de drenaj.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.