Cum se depisteaza si cum se trateaza ulcerul?

Cum se depisteaza si cum se trateaza ulcerul?
kurtmann.ro

Pentru a detecta un ulcer, medicul poate lua mai intai un istoric medical si poate efectua un examen fizic. Dupa aceea, este posibil sa trebuiasca sa faceti teste de diagnostic, cum ar fi:

Teste de laborator pentru H. pylori

Medicul dumneavoastra poate recomanda teste pentru a determina daca bacteria H. pylori este prezenta in organismul dumneavoastra. El sau ea poate cauta H. pylori utilizand un test de sange, scaun sau respiratie. Testul de respiratie este cel mai precis. Testele de sange sunt, in general, inexacte si nu trebuie folosite in mod obisnuit.

consultanta Dan Bradu

Pentru testul respiratiei, beti sau mancati ceva care contine carbon radioactiv. H. pylori descompune substanta din stomac. Mai tarziu, sufli intr-o punga, care este apoi sigilata. Daca sunteti infectat cu H. pylori, proba de respiratie va contine carbonul radioactiv sub forma de dioxid de carbon.

Daca luati un antiacid inainte de testarea pentru H pylori, asigurati-va ca ii spuneti medicului dumneavoastra. In functie de testul utilizat, poate fi necesar sa intrerupeti medicatia pentru o perioada de timp, deoarece antacidele pot duce la rezultate fals negative.

Endoscopie

Medicul dvs. poate utiliza un domeniu de aplicare pentru a examina sistemul digestiv superior (endoscopie). In timpul endoscopiei, medicul dumneavoastra trece printr-un tub gol echipat cu o lentila (endoscop) in gat si in esofag, stomac si intestin subtire. Utilizand endoscopul, medicul dumneavoastra va ureaza ulcere.

Daca medicul dumneavoastra detecteaza un ulcer, probele de tesut mic (biopsie) pot fi indepartate pentru examinare intr-un laborator. O biopsie poate, de asemenea, sa identifice daca H. pylori este in mucoasa stomacului.

Este mai probabil ca medicul dumneavoastra sa recomande endoscopie daca sunteti mai in varsta, aveti semne de sangerare sau ati prezentat pierdere in greutate recenta sau dificultati de a manca si de a inghiti.

Daca endoscopia prezinta un ulcer in stomac, dupa tratament trebuie sa se efectueze o endoscopie de urmarire care sa arate ca s-a vindecat, chiar daca simptomele se imbunatatesc.

Serii gastrointestinale superioare

Uneori numit inghitit de bariu, aceasta serie de raze X ale sistemului digestiv superior va creeaza imagini ale esofagului, stomacului si intestinului subtire. In timpul radiografiei, inghititi un lichid alb (care contine bariu) care acopera tractul digestiv si face un ulcerul mai vizibil.

Tratament

Tratamentul ulcerului peptic depinde de cauza, astfel ca de la un tratament naturist ulcer si pana la medicamente, exista mai multe tipuri de tratamente. De obicei, tratamentul va implica uciderea bacteriei H. pylori, daca este prezent, eliminand sau reducand utilizarea AINS, daca este posibil, si ajutandu-va ulcerul sa se vindece cu medicamente.

Medicamentele pot include:

  • Medicamente antibiotice care ucid H. pylori. Daca se gaseste H. pylori in tractul digestiv, medicul poate recomanda o combinatie de antibiotice pentru a ucide bacteria. Acestea pot include amoxicilina (Amoxil), claritromicina (Biaxin), metronidazol (Flagyl), tinidazol (Tindamax), tetraciclina (Tetracycline HCL) si levofloxacina (Levaquin).
  • Antibioticele utilizate vor fi determinate de locul in care traiti si de ratele actuale de rezistenta la antibiotice. Probabil trebuie sa luati antibiotice timp de doua saptamani, precum si medicamente suplimentare pentru a reduce acidul gastric, inclusiv un inhibitor al pompei de protoni si, posibil, subsalicilatul de bismut (Pepto-Bismol).
  • Medicamente care blocheaza productia de acid si promoveaza vindecarea. Inhibitorii pompei de protoni – denumiti si PPI – reduc acidul stomacic prin blocarea actiunii partilor celulelor care produc aciditate. Aceste medicamente includ medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala si fara prescriptie medicala omeprazol (Prilosec), lansoprazol (Prevacid), rabeprazol (Aciphex), esomeprazol (Nexium) si pantoprazol (Protonix).
  • Utilizarea pe termen lung a inhibitorilor pompei de protoni, in special la doze mari, va poate creste riscul de fractura a soldului, incheieturii mainii si a coloanei vertebrale. Adresati-va medicului dumneavoastra daca un supliment de calciu poate reduce acest risc.
  • Medicamente pentru reducerea productiei de acid. Blocantii acidului – numiti si blocantii histaminici (H-2) – reduc cantitatea de acid stomac eliberat in tractul digestiv, care amelioreaza durerea ulcerului si incurajeaza vindecarea.
  • Disponibile pe baza de prescriptie medicala sau fara prescriptie medicala, blocantii de acid includ medicamentele ranitidina (Zantac), famotidina (Pepcid), cimetidina (Tagamet HB) si nizatidina (Axid AR).
  • Antiacidele care neutralizeaza acidul gastric. Medicul dumneavoastra poate include un antiacid in regimul dumneavoastra de medicament. Antiacidele neutralizeaza acidul stomacal existent si pot oferi o usurare rapida a durerii. Efectele secundare pot include constipatie sau diaree, in functie de ingredientele principale. Antiacidele pot oferi ameliorarea simptomelor, dar, in general, nu sunt folosite pentru a va vindeca ulcerul.
  • Medicamente care protejeaza mucoasa stomacului si intestinului subtire. In unele cazuri, medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente numite agenti citoprotectori care ajuta la protejarea tesuturilor care aliniaza stomacul si intestinul subtire. Optiunile includ medicamentele cu prescriptie sucralfate (Carafate) si misoprostol (Cytotec).

Urmarirea dupa tratamentul initial

Tratamentul pentru ulcerele peptice este adesea de succes, ducand la vindecarea ulcerului. Dar, daca simptomele sunt severe sau daca continua in ciuda tratamentului, medicul poate recomanda endoscopie pentru a exclude alte cauze posibile pentru simptomele dumneavoastra.

Daca este detectat un ulcer in timpul endoscopiei, medicul va poate recomanda o alta endoscopie dupa tratamentul dumneavoastra pentru a va asigura ca ulcerul s-a vindecat. Adresati-va medicului dumneavoastra daca trebuie sa urmati teste de urmarire dupa tratamentul dumneavoastra.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.