Cum pozitionezi plantele in casa ta. Conform Feng Shui

Cum pozitionezi plantele in casa ta. Conform Feng Shui

Feng Shui este o filozofie chineza de origine taoista care consta in plasarea si organizarea obiectelor unei case intr-o anumita pozitie si orientare, astfel incat, in acest fel, energia sa curga pozitiv in intreaga casa si, in consecinta, sa imbunatateasca diferite aspecte ale vietii noastre, cum ar fi sanatatea, averea sau dragostea. Printre elementele acoperite de aceasta cultura chineza antica se numara florile si plantele, care, potrivit Feng Shui, sunt esentiale in orice casa, deoarece ofera beneficii diferite, in special pentru sanatatea noastra, atat mentala, cat si fizica.

Daca nu stii ce flori sa alegi sau cum sa le pui acasa, in urmatorul articol iti vom oferi cateva chei si sfaturi despre unde sa asezi plantele in functie de Feng Shui, astfel incat acestea sa transmita energii bune in toata casa ta. Ficus lyrata, 100 cm este o planta care va aduce energie pozitiva in casa ta.

Plante si flori in Feng Shui

Pe masura ce am avansat, plantele si florile sunt elemente care sunt in general folosite pentru a decora si a da un aspect mai bun teraselor si gradinilor, dar in Feng Shui sunt piese esentiale pentru ca energia casei sa ramana echilibrata. Conform acestei filozofii, plasarea corecta a plantelor la domiciliu poate aduce urmatoarele beneficii atat sanatatii noastre fizice, cat si mentale:

  • Reduce anxietatea: Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Washington, a avea o planta la vedere ne poate ajuta sa ne simtim mai putin stresati in cateva minute.
  • Creste concentrarea si creativitatea: prezenta acestui element pe biroul unei persoane poate creste atentia unei persoane in munca sa si poate imbunatati capacitatea acesteia de a rezolva probleme.
  • Favorizeaza procesele de recuperare: potrivit unui studiu realizat de HortTechnology, pacientii s-au recuperat mai repede atunci cand au fost expusi companiei unei plante in timpul procesului de vindecare.
  • Ne face sa ne simtim mai bine: contactul cu natura ne ajuta sa ne imbunatatim relatiile si sa ne simtim mult mai fericiti.

Unde putem plasa plante in conformitate cu Feng Shui

La fel de mult ca unele plante si flori pot atrage energie buna si noroc in diferite domenii ale vietii noastre, daca nu stim orientarea si locurile potrivite in care trebuie sa fie plasate, acestea nu vor avea aceleasi efecte. Prin urmare, mai jos indicam unde sa plasati plantele in conformitate cu Feng Shui:

Zona de Sud

Zona de sud a casei este situata in cadrul elementului Foc, astfel incat plantele, fiind compuse intr-un anumit mod din lemn, evacueaza flacara si o pastreaza in viata. Florile din acest loc cresc capacitatea de a fi mai decisive si mai eficiente atunci cand vine vorba de rezolvarea unei probleme.

Zonele de est si sud-est

Aceste zone sunt in elementul de lemn, astfel incat, daca vom introduce plante (fiinte vii din lemn), vom imbunatati energia acestor doua zone ale casei. Plantele din aceste doua domenii vor spori norocul in economie, creativitate si relatiile noastre sociale. Cu toate acestea, nu este convenabil sa-l saturati cu plante, deoarece ati putea obtine efectul opus.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.