Cum alegi carligul de remorcare?

Cum alegi carligul de remorcare?

Ai de gand sa iti cumperi un carlig de remorcare pentru autoturismul personal? Daca raspunsul este da, ai nimerit bine, pentru ca in randurile care urmeaza vom discuta despre carlige de remorcare; si vei gasi o multime de informatii care te vor putea ajuta sa faci alegerea corecta.

Asadar, in primul rand este deosebit de important sa stii ca in cazul in care credeai despre carligele de remorcare ca sunt universale, acestea nu sunt universale, ci sunt dedicate pentru fiecare tip de masina in parte.

Acest lucru inseamna ca in cazul in care intentionezi sa iti alegi carligul de masina, trebuie sa tii cont de marca si de modelul masinii, de tipul de caroserie, de anul de fabricatie al acesteia, de sarcina maxima remorcabila admisa, de tractiune 4WD sau 2WD, de sarcina de apasare verticala, de sistemul de montare si demontare al cuiului, de gradul de utilitate si de pretul remorcii.

Dupa cum se poate vedea, trebuie sa tii cont de cativa factori foarte importanti pentru a face alegerea potrivita. Doar un mic detaliu daca nu vei lua in calcul, vei face o alegere gresita, ceea ce inseamna ca, carligul ales nu se va potrivi.

Tipuri de carliguri de remorcare

1. Carlig semidemontabil

Cel mai important avantaj al carligului semidemontabil este acela ca atunci cand intentionezi sa cumperi un carlig, din punct de vedere financiar, acesta reprezinta cea mai atractiva solutie.

Montarea si demontarea unui asemenea carlig se face foarte usor, desfacand cele doua suruburi. Vei avea insa nevoie in acest sens de o cheie fixa, tubulara sau inelara.

2. Carlig demontabil automat cu baioneta/mameta

In ceea ce priveste acest tip de carlig auto, este important sa stii ca marele lui avantaj atunci cand doresti montarea si/sau demontarea sa, este oferit de maneta de eliberare cu care carligul este dotat.

Datorita acestei manete, cuiul este mult mai rapid si si mai usor de eliberat, de-asemenea, montarea se face mult mai repede, fara a mai avea nevoie de unelte precum cheile mentionate anterior in cazul carligului semidemontabil.

Un asemenea carlig este insa mai costisitor decat cel prezentat anterior, insa cu siguranta este mai eficient, asa ca merita sa investesti banii intr-un asemenea carlig de remorcare.

3. Carlig demontabil vertical cu cheie

In ceea ce priveste siguranta carligelor de remorcare, acest tip este cel mai sigur dintre toate, datorita faptului ca dispune de un sistem antifurt. Cuiul se poate monta si demonta doar cu ajutorul unei chei de tip lacat, care vine livrata alaturi de carlig, in dublu exemplar.

Acesta este cel mai scump tip de carlig dintre toate cele mentionate in acest articol, insa merita ales, chiar daca si carligul demontabil automat poate fi o solutie atractiva. Siguranta conteaza foarte mult, iar din acest punct de vedere, carligul demontabil vertical cu cheie este mai potrivit.

Atunci cand alegi un carlig auto, este important sa tii cont de marca si modelul masinii si de tipul de caroserie, si asigura-te ca alegi un carlig care este omologat, si care are inscipria corespunzatoare normelor europene. Asigura-te ca acesta are inscris codul de omologare.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.