Ingrediente:
- o ceasca de linte rosie,
- un ardei gras verde, de la care se scot semintele, taiat marunt,
- o ceapa rosie taiata marunt,
- doi catei de usturoi zdrobiti,
- o lingurita de garam masala,
- o lingurita si jumatate de lingurita de boia iute,
- o lingurita de chimion macinat,
- doua lingurite de zeama de lamiie,
- doua linguri de arahide nesarate taiate marunt,
- doua cesti si jumatate de apa,
- un ou batut,
- trei linguri de faina,
- o lingurita de sofran de India macinat,
- patru linguri de ulei vegetal,
- sare si piper,
- salata.
Mod de preparare:
Se pune lintea intr-o cratita mare, impreuna cu ardeiul gras, ceapa, usturoiul, garam masala, jumatate de lingurita de boia iute, chimionul macinat, zeama de lamiie si arahidele. Se adauga apa si se aduce cratita pe foc. Se da focul mic si se lasa timp de aproximativ 30 de minute, amestecind din cind in cind, pina cind lichidul a fost absorbit. Se ia cratita de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca usor. Se bate oul si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, apoi se toarna peste ingredientele din cratita si se amesteca bine. Se lasa cratita deoparte sa se raceasca complet continutul. Cu palmele tapetate cu faina, se formeaza din combinatia realizata mai sus 8 ovaluri. Se face un amestec din faina, sofran si o lingurita de boia iute pe o farfurie. Se dau crochetele prin acest amestec pina se tapeteaza complet. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se pun crochetele in uleiul incins si se prajesc, intorcindu-le de pe o parte pe alta, timp de 10 minute, pina cind devin crocante pe toate partile. Se transfera crochetele pe farfurii incalzite in prealabil si se servesc imediat, cu salata.